Aircoservice

 1. Home
 2. keyboard_double_arrow_right
 3. Diensten
 4. keyboard_double_arrow_right
 5. Aircoservice

Airco Service Rotterdam zorgt voor deskundig onderhoud aan je airco.

Bij Airco Service Rotterdam kunnen we het niet vaak genoeg zeggen: goed onderhoud aan je airco is belangrijk! Maar waarom zou je ons op onze blauwe ogen geloven? Daarom leggen we je graag duidelijk uit hoe het zit.

CarComplete Aircoservice

Hoe werkt een airco eigenlijk?

Om te begrijpen waarom onderhoud aan je airco belangrijk is, is het handig om te weten hoe een airco ongeveer werkt. Nu kunnen we de, in airco service gespecialiseerde, monteurs van CarComplete jou meteen met een hoop natuurkundige termen om de oren laten smijten, maar dat doen we niet. Hier een sterk verkorte Jip-en-Janneke-versie.

Een airco zuigt warme lucht op en laat deze langs een koelvloeistof lopen. Door de warmte verdampt deze speciale vloeistof in gas. En als vloeistof verdampt, wordt het koeler. Dat merk je zelf ook als je je na het douchen bijvoorbeeld niet snel afdroogt. Dan krijg je het sneller koud. Nou, zo is het dus ook met koelvloeistof. Met het koude gas wordt vervolgens lucht gekoeld, die door een ventilator en via een filter je auto in wordt geblazen. Et voilá, jij zit lekker koel!

Airco service – Waarom is jaarlijks onderhoud noodzakelijk?

En dan het onderhoud aan je airco. Waarom is dat dan belangrijk? Onze monteurs van Airco Service Rotterdam weten er alles van. Maar weet jij dat ook? We leggen het je graag uit. Er zijn namelijk drie redenen waarom je er goed aan doet om je airco jaarlijks te laten checken.

 1. Veiligheid
  Een goed onderhouden airco zorgt ervoor dat de lucht in jouw auto schoon is. Je bent dankzij de (schone!) aircofilter beschermd tegen luchtverontreiniging van buitenaf. Daarnaast gaat jouw airco ook het beslaan van autoruiten tegen, waardoor je zicht op de weg verbetert. Dat is een stuk veiliger rijden!
 2. Kosten
  Een airco verliest door het jaar heen steeds een klein beetje airco-vloeistof. Dat beetje is helemaal niet erg, het is zelfs normaal. Maar als dat beetje niet aangevuld wordt, kan het uiteindelijk een te groot tekort worden en kan er slijtage ontstaan. Hierdoor gaat jouw airco minder goed functioneren of zelfs helemaal kapot. Dit heeft, zonder dat je het meteen doorhebt, gevolgen voor jouw brandstofverbruik. Dat gaat omhoog. En tja, je ziet de kosten van een airco-reparatie al voor je zeker? Ga maar uit van zo’n 500 euro!
 3. Comfort
  Tot slot: een airco heb je natuurlijk niet voor niks. Je wilt immers een lekker comfortabele temperatuur, luchtvochtigheid en geur in je auto. Een goed onderhouden airco zorgt daarvoor.
CarComplete - Aircoservice Rotterdam

Wat houdt de airco service van CarComplete in?

Oké, je weet nu waarom goed onderhoud aan je airco belangrijk is. Maar hoe pak je dat dan aan? Eenvoudig: met de airco service van CarComplete vang je alle vliegen in één klap. Onze airco service bestaat uit het recyclen van het systeem, vacumeren, lek test, afvullen met koudemiddel en compressorolie. Zo zorgen wij voor jouw veiligheid en bespaar je kosten. We vullen de aircovloeistof namelijk tijdig bij, zodat er geen onnodige slijtage met alle gevolgen van dien kan ontstaan. En dankzij de check die Airco Service Rotterdam op alle overige onderdelen doet, kun je er zeker van zijn dat je weer van het comfort van jouw airco kunt genieten.

We bieden drie pakketten:

 1. Airco service R134A: € 89 incl. BTW
 2. Airco service R1234YF: € 129 incl. BTW (nieuw airco koudemiddel, auto’s vanaf 2015)
 3. Airco reinigen: € 29 incl. BTW (alle auto’s, met bacterie en schimmel dodend schuim)

Airco service bij CarComplete

Een afspraak maken voor de airco service is heel eenvoudig. Klik op ‘Maak een afspraak’, vul je gegevens in, vink aan dat het om airco onderhoud gaat en geef aan naar welke datum jouw voorkeur uitgaat. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om de afspraak te bevestigen. Tot binnenkort!

Maak een afspraak

Bellen? 010-314-06-65


  ÉÉN GARAGE VOOR ALLE SERVICES

  SCHERPE PRIJS

  SNELLE SERVICE

  APK ZONDER AFSPRAAK