Home ›› Dyno Chiptuning

Dyno chiptuning

Optimaal genieten van je auto kan als je alles uit de auto haalt van wat er in zit. Dat kan met Dyno chiptuning. Auto’s worden geproduceerd met het idee dat ze in extreme weersomstandigheden goed blijven presteren. Dat heb je in Nederland niet nodig. Met chiptuning haal je meer vermogen en meer trekkracht uit de motor van je auto. CarComplete voert de Dyno chiptuning op een 2-wiel vermogenstestbank uit met de software van onze partner ATM-Chiptuning.

Motoren in auto’s leveren standaard niet hun maximale vermogen. De belangrijkste redenen zijn de weersomstandigheden en de kwaliteit van brandstof. Autofabrikanten hebben de computers zo geprogrammeerd dat de motor in alle omstandigheden voldoende presteert. Dat is ingesteld in het motor management van je auto, de Engine Control Unit (ECU). Met Dyno chiptuning optimaliseert CarComplete de ECU van je auto voor het klimaat waarin je de auto gaat gebruiken.

dyno chiptuning 1
Neem contact met ons op

Dyno chiptuning

Chiptuning zorgt voor ongeveer 15% meer vermogen en ongeveer 20% meer trekkracht van je auto. Het levert brandstofbesparing op en de motor reageert sneller op bewegingen van het gaspedaal. Dyno chiptuning voeren wij uit met een vermogenstest op een 2-wiel testbank. Je kan meekijken en zien hoe wij het vermogen en de vermogenswinst van je auto meten. Na het chiptunen krijg je direct inzicht in de performance van de auto.

De vermogenstestbank is geschikt voor auto’s met een 2-wielaandrijving. De vermogenstest op de testbank is efficiënter en veiliger dan dat de monteur het vermogen van de auto in het verkeer gaat testen. Daarbovenop komt dat de resultaten van de vermogenstesten ongeëvenaard zijn. Laat je auto chippen met de Dyno chiptuning files van ATM-Chiptuning en haal meer vermogen uit je auto!

Optimaliseren van de ECU

Zoals gezegd is de ECU van een auto zo geprogrammeerd dat de motor in alle omstandigheden naar behoren presteert. In Nederland heb je nauwelijks temperaturen boven de 30 graden en onder de -10 graden. Op dat vlak kan de ECU al fijner worden afgesteld. De kwaliteit van brandstof was de andere reden dat motoren niet extra vermogen leveren. Het minimum octaangehalte van brandstof in Nederlands is 95, denk aan Euro 95. In Midden- en Oost-Europa is Euro 89 eerder de standaard. Brandstof met een lager octaangehalte, dus met een lagere kwaliteit, vermindert het vermogen van de motor. Rijd je voornamelijk in Nederland en omgeving, dan is Dyno chiptuning iets voor jouw auto.

dyno chiptuning 2
Neem contact met ons op

Dyno chiptuning op een 2-wheel Dynostar testbank

CarComplete is partner van ATM-Chiptuning. Zij leveren ons de software die in je auto wordt geprogrammeerd: Dyno chiptuning files. Deze voorgeprogrammeerde files zijn voor auto’s geschikt. Op onze 2-wheel Dynostar testbank meten de chiptuning files de PK’s van de motor en het programma tot de perfecte snelheid aanpassen. ATM-Chiptuning zit in Houten, Baarn en het Belgische Houthalen-Helchteren nabij Genk. Dankzij de 2-wheel Dynostar testbank van CarComplete kan je in de regio Rotterdam voor chiptuning terecht.

Wil je meer informatie over Dyno chiptuning? Neem dan contact op met CarComplete of maak direct een afspraak. Bij ons kan je met elk auto- en motorprobleem terecht. CarComplete bestaat uit drie ondernemingen: CarFluids, Dixirestyling en Motorsport4Me. Wij voeren diverse soorten auto-onderhoud uit. Voor onder meer apk, motor tuning en schadeherstel ben je bij ons aan het goede adres. De monteurs van CarComplete staan in direct contact met jou en andersom, waardoor je jouw vragen gelijk kan stellen.

Dyno chiptuning!

Denk jij ook dat je auto beter kan presteren? Wil je het vermogen meten? Stuur ons dan een bericht via dit forumulier of bel ons. Natuurlijk ben je ook van harte welkom om vrijblijvend een kijkje te nemen in onze werkplaats en alle vragen te stellen die je hebt.

Scroll naar boven