« Terug

4 redenen waarom je auto echt op de Dyno testbank moet staan

10-Softwareaanpassingen-met-de-Dynostar.jpg18 okt

Wil je het maximale uit de motor van je auto halen? Neem dan afscheid van de begrenzingen die veroorzaakt worden door het ECU. Ofwel de Engine Control Unit. Dit kan door middel van auto chiptuning, waarbij we het inspuiten van de brandstof, het juiste moment van ontsteking en de turbodruk optimaliseren. Met als gevolg dat je brandstof bespaart en je auto een stuk soepeler reageert. Wil je dit nóg nauwkeuriger? Dan raden we je aan om je auto op de Dyno testbank te zetten. Wat zijn de voordelen van deze vermogenstestbank?

Meten = Weten

Met de Dynostar testbank kun je exact vaststellen wat het vermogen, de trekkracht en de acceleratie zijn. Dit wordt gedaan onder exact dezelfde omstandigheden als op de weg. “We zien gelijk of de auto niet naar behoren presteert en zoeken uit waardoor dit komt”, zegt Vishal. Hij is chiptuning en Dynostar testbank specialist bij Motorsports4Me. Een belangrijk onderdeel van het all-in-one autoservicebedrijf CarComplete.   

Tijdens de Dynorun op onze vermogenstestbank hoor je pas hoeveel geluid er daadwerkelijk uit je auto komt.

meet het vermogen van jouw auto ››

Verbeteren van prestaties

Op de Dynostar testbank analyseer je niet alleen wat de prestaties van je auto zijn. Je kunt ze ook direct verbeteren door middel van chiptuning. De brandstofverhouding kan ook nauwkeuriger worden aangepast. Het is eigenlijk chiptuning op maat. De motor van je auto wordt er nog sterker en sneller van.

Dynorun is een belevenis

Normaal zit je in je auto en hoor je niet hoeveel geluid er nu daadwerkelijk uitkomt. Tijdens de Dynorun op onze vermogenstestbank hoor je pas hoeveel geluid er daadwerkelijk uitkomt. Ook zie je de resultaten real-time op een scherm verschijnen. Het is dus best gaaf om mee te maken.

Dyno testbank biedt veiligheid

Veiligheid is ook een belangrijk voordeel van de testbank. Het vermogen van je auto wordt namelijk binnen getest en niet buiten op de snelweg. Mocht er een storing zijn als je 120 kilometer per uur rijdt, dan ontdekken we dit in de werkplaats. Zo lopen we geen enkel risico én we kunnen het gelijk aanpassen. Het is dus niet alleen veiliger, maar ook efficiënter om je auto op de Dynostar testbank te zetten.

Auto laten chiptunen en het vermogen testen?

Wil je je auto laten chiptunen en het vermogen meten? Maak dan vooral een afspraak met Motorsports4Me. Wil je eerst meer informatie? Geen probleem. In een vrijblijvend gesprek vertellen we je alles over wat een Dynorun voor jouw rijplezier kan beteken.

meet het vermogen van jouw auto ››

« Terug

Scroll naar boven