« Terug

Wat houdt een apk-keuring in?

Wat houdt een apk-keuring in? _2.jpg07 jun

Snel, vakkundig en voordelig. Dat kun je verwachten als je de apk door CarFluids laat uitvoeren. Onze keurmeesters en monteurs hebben als missie jouw veiligheid en die van andere weggebruikers te waarborgen. Wat kun je precies verwachten van een apk?

Wat houdt een apk-keuring in?

De apk (algemene periodieke keuring) heeft 2 doelen: het bevorderen van de verkeersveiligheid en het beschermen van het milieu. Hiervoor kijken we een aantal onderdelen van de auto grondig na. Ook checken we of de autogegevens nog kloppen. Als het chassisnummer niet leesbaar is, word je auto gelijk afgekeurd.

Onderdelen die we keuren zijn: remmen, banden, stuurinrichting, verlichting, claxon, veren, ruitenwissers, airbags, gordelspanners, stabiliteit- en antiblokkeersystemen, het roetfilter, de vloeistoffen en ga zo maar door.

Keurmeester Michael Adamasu: “Bij een aantal onderdelen is het echt levensgevaarlijk als die niet meer werken. Als er problemen zijn met de stuurinrichting bijvoorbeeld. Dan kan het gebeuren dat je geen controle meer hebt over je stuur. Of als je bandenprofiel is versleten. Als je dan over een plas water rijdt loop je kans dat je auto onbestuurbaar is.”

Heb je vragen over de apk? ›› Maak meteen een afspraak ››

Keuringsrapport

Na de apk ontvang je van ons een keuringsrapport. In het keuringsrapport staat of de auto is goedgekeurd of afgekeurd. Verder staan er reparatie- en afkeurpunten en advies in. Ook gebreken die niet direct tot afkeur leiden zetten we erin. Volgens de wet moet het keuringsrapport altijd in je auto aanwezig zijn.   

Is je auto afgekeurd? In dat geval kun je direct bij ons terecht. We hebben alle expertise en onderdelen in huis om je auto weer naar behoren te laten werken. Kleine reparaties kunnen we vaak dezelfde dag nog uitvoeren. Ook op grotere reparaties hoef je meestal niet lang te wachten.

Afspraak maken?

Is het tijd voor de apk? Bel of app ons en je kunt binnen 2 dagen terecht. Een apk kost bij ons €29,95 inclusief de roetmeting en uitlaatgastest. En extra bijzonder: van elke keuring gaat er 2 euro naar stichting Gaan en Doen. Je helpt zo dankzij de apk kansarme kinderen in Ethiopië aan een betere toekomst.

Heb je vragen over de apk? ›› Maak meteen een afspraak ››

« Terug

Scroll naar boven