« Terug

Zo geniet jij zo lang en zo koel mogelijk van jouw airco

Airco hand07 mei

Wat is jouw eerste reactie als je een in gloeiend hete auto stapt? Doe je eerst de ramen open, of meteen de airco aan? Of misschien wel allebei ;). Airconditioning in de auto. Weinig mensen kunnen nog zonder. Ideaal om je auto én jezelf - bijvoorbeeld na een warme dag - weer op een comfortabele temperatuur te krijgen. Om het beste uit je airconditioning te halen, is het belangrijk om het goed te onderhouden. Hoe je dat doet lees je hier:

Hoe werkt het en hoe ga je er verstandig mee om?

Warme lucht opzuigen en deze lucht langs een koelvloeistof laten lopen. Dat is simpel gezegd wat een airco doet. Door de warmte verdampt deze speciale vloeistof in gas en ontstaat er een koelere ruimte. Een handig voorbeeld hiervan is dat je dit ook merkt wanneer je uit de douche stapt en jezelf niet meteen afdroogt. Je krijgt het koud. Met koelvloeistof is dit hetzelfde. De lucht wordt gekoeld met het koude gas, die vervolgens door een ventilator en via een filter je auto in wordt geblazen.

Je airco doet zijn werk. Het blaast, verkoelt de ruimte. Maar kan je dit gebruik ook optimaliseren? Dat kan zeker! Wij zetten een aantal handige tips voor je op een rij.

  • We komen weer terug bij het volgende: Wat is jouw eerste reactie als je in een gloeiend hete auto stapt? Onze tip: Open eerst de ramen, zodat warme lucht kan worden afgevoerd. Dit bespaart brandstof, omdat de airco niet meer hoeft te koelen dan nodig is.
  • Heb je een handmatige airco? Gebruik dan de bovenste uitstroomopeningen; dit zorgt voor een optimale warmtecirculatie.
  • Kies voor een auto zonnescherm of iets in de trend. De auto warmt op door het glas. Het plaatsen van een zonwerend product voor het glas kan de opwarming van de auto (deels) tegenhouden.
  • Voorkom bacteriën en schimmels op de verdamper en zet de airco een kwartiertje voor aankomst op je bestemming uit. In deze 15 minuten kan de vochtige verdamper goed drogen.

Wat is jouw eerste reactie als je een in gloeiend hete auto stapt: Doe je eerst de ramen open, of meteen de airco aan? Of misschien wel allebei?

Het onderhouden van je airco

Super als je (sommige) bovenstaande tips in de toekomst kan gaan toepassen. Naast de tips, is het ook belangrijk om eens in de zoveel tijd je airconditioning te voorzien van een onderhoudsbeurt. "Is dat echt nodig?", is een veelvoorkomende reactie. Ja, dat is het zeker!

Vooral op het gebied van veiligheid en kosten is dit erg belangrijk. Een schoon airco filter beschermt tegen luchtverontreiniging van buitenaf. En dit verbetert het zicht op de weg en dus ook meteen de veiligheid! Daarnaast verliest een airco door het jaar heen steeds een beetje airco-vloeistof. Als dit beetje niet aangevuld wordt, kan er slijtage ontstaan en kan de airco kapot gaan. En dan moet de portemonnee tevoorschijn komen. Dat wil je liever niet, toch?

airco reparatie

Airco Service

Er zijn verschillende bedrijven die een onderhoudsbeurt kunnen uitvoeren. Ook wij bieden dit aan met onze Airco Service. Wat onze service een goede keuze maakt? Bij bieden het complete pakket aan: het recyclen van het systeem, vacumeren, lektest, afvullen met koudemiddel en compressorolie. Hiermee vang je twee vliegen in één knap, want wij pakken hiermee het stukje veiligheid en kosten allebei aan. Je bespaart kosten en wij zorgen voor jouw veiligheid.

Zo, wij hopen dat dit blog jou wat meer kennis heeft gegeven over het belang van het aandacht schenken aan je airco. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden ze graag!

« Terug

Scroll naar boven