« Terug

3 redenen waarom airco onderhoud belangrijk is

3-redenen-waarom-airco-onderhoud-belangrijk-is.jpg21 jun

Een airco zorgt voor heerlijke verkoeling bij warm weer, maar het is belangrijk dat jouw airco wel goed functioneert.
CarComplete legt uit waarom goed onderhoud aan uw airco belangrijk is.

1. Goed onderhoud van jouw airco voorkomt bacteriën

Het aircosysteem filtert stoffen uit de lucht, maar bij onvoldoende onderhoud en een gebrek aan reiniging raken deze filters verzadigd. Als de airco niet goed wordt onderhouden, kan de luchtvochtigheid te laag zijn. Waardoor bacteriën ontstaan. Daarom is onderhoud en het reinigen of vervangen van de luchtfilters belangrijk.

2. Voorkom nare geurtjes

In de wintermaanden staat de airco meestal uit. Hierdoor kunnen stofdeeltjes en bacteriën makkelijk het aircosysteem in. Als je deze in de zomer dan weer aanzet, komt er vieze lucht uit. Daarom is het belangrijk om je airco goed te onderhouden, zodat je schone lucht krijgt. Met een servicebeurt wordt het aircosysteem gereinigd en de luchtkanalen worden voorzien van antischimmel.

3. Voorkom kostbare reparaties aan de airco

Onvoldoende koudemiddel kan zorgen voor schade aan de compressor in het aircosysteem. Onderhoud aan de airconditioning helpt een kostbare reparatie aan de airco te voorkomen. Tijdens de airco servicebeurt van CarComplete wordt het koelmiddel bijgevuld of helemaal vervangen. Ook worden er controles uitgevoerd, zoals een lek- en druktest.

Wanneer heeft mijn auto een airco servicebeurt nodig?

CarComplete adviseert om uw airco jaarlijks te laten checken. Een servicebeurt voor de airco zorgt niet alleen voor het goed functioneren van het systeem, maar zorgt er ook voor dat eventuele schimmelvorming verwijderd wordt.

Airco service

« Terug

Scroll naar boven