5 tips voor een goede voorbereiding op de apk

  1. Home
  2. arrow_right
  3. Nieuws
  4. arrow_right
  5. APK
  6. arrow_right
  7. 5 tips voor een goede voorbereiding op de apk
CarComplete APK tips blogbericht

Een apk is best spannend. Het kan zijn dat je auto wordt afgekeurd, of dat er reparaties verricht moeten worden. Als je zelf je auto goed onderhoudt en zelf je auto checkt voor hij naar de apk gaat, loop je minder kans op ongewenste verrassingen. CarFluids geeft tips voor een goede voorbereiding op de apk.

Tip 1 – Controleer de banden

Staat er nog genoeg spanning op de banden en zit er nog voldoende profiel op? Voor een aanzienlijk laag bedrag kun je je banden bij het pompstation op spanning brengen. Alle banden moeten even veel spanning hebben. Het profiel moet ten minste 1,6 millimeter zijn. Is dit niet het geval? Als je voor de keuring nieuwe banden aanschaft, bepaal je zelf waar je dit doet en dus hoeveel dat kost.

Tip 2 – Controleer de verlichting

Doet alle verlichting het nog goed? De remlichten controleer je samen met iemand anders. Die branden alleen als je remt en dat kun je niet zien als je in de auto zit. Check ook of de kentekenverlichting nog werkt. Er zijn auto’s waarbij je zelf de lampen kunt vervangen. Dat scheelt weer reparatiekosten.

Tip 3 – Controleer de ruitenwissers

Trekken je ruitenwissers strepen? Dan moet je ze vervangen. Als je dit voor de apk weet kun je zelf nog een goedkoop setje nieuwe wisserbladen aanschaffen. Sommige kosten nog geen €10,- en kun je halen bij de bouwmarkt.

Tip 4 – Controleer de vloeistoffen

Heeft je auto nog genoeg koel- en ruitenwisservloeistof? Zo niet, dan kun je deze zelf bijvullen. Het is ook van belang het oliepeil te controleren. Het kost je namelijk extra als de garage dit voor je moet doen. Staat het olieniveau tussen het minimale en het maximale peil in? Dan is het in orde. Zo niet, dan vul je het bij met de juiste motorolie via de olievuldop. Niet door het peilstok buisje zoals wij weleens gezien hebben.

Tip 5 – Zet maandelijks een vast bedrag opzij

Veel klanten van ons zetten maandelijks een vast bedrag opzij voor de onderhoudskosten van hun auto. Als uit de apk blijkt dat er toch het een en ander gerepareerd of vervangen moet worden, dan hebben ze genoeg geld om dit te bekostigen. Het is altijd handig om geld achter de hand te hebben voor onvoorziene kosten.