Vanaf wanneer moet ik mijn zomerbanden wisselen naar winterbanden?

  1. Home
  2. arrow_right
  3. Nieuws
  4. arrow_right
  5. Vanaf wanneer moet ik mijn zomerbanden wisselen naar winterbanden?
CarComplete Zomerbanden verwisselen naar winterbanden

Winterbanden geven je meer grip op de weg als het buiten kouder is. Wanneer moet je de zomerbanden nu wisselen naar de winterbanden? CarComplete geeft advies om winterproof de weg op te gaan.

Je zou denken dat winterbanden pas nodig zijn in december wanneer het sneeuwt of er ijzel op de weg is, maar ook in oktober en november kan het erg glad zijn. Zodra de temperatuur onder de 7 graden zakt, is het aan te raden om de winterbanden te wisselen. Daarom raden wij aan om de bandenwissel op tijd te plannen, zodat je goed voorbereid bent op de winterse temperaturen.

De zomerbanden wisselen naar winterbanden kan je natuurlijk ook zelf doen. Het is niet ingewikkeld, maar wel een nauwkeurige montage. Bij een verkeerde montage kunnen de winterbanden beschadigen of tijdens het rijden sneller slijten. Kies voor de juiste maat winterbanden die onder jouw auto passen. Als je er zeker van wilt zijn dat het wisselen naar de winterbanden goed gedaan wordt, laat dan je zomerbanden wisselen naar winterbanden door een vakkundige garage. CarComplete monteert jouw winterbanden. Onze deskundige monteurs checken ook direct de bandenspanning en de remmen, zodat je winterklaar de weg op kan.