Chiptuning

  1. Home
  2. keyboard_double_arrow_right
  3. Diensten
  4. keyboard_double_arrow_right
  5. Chiptuning

De fabrikant bouwt de auto om te functioneren in de meest bizarre omstandigheden. Dat is niet altijd nodig in Nederland. Met een simpele aanpassing in de software kunnen we het maximale uit je motor halen. Uiteraard kan de wagen daarna nog steeds op de besneeuwde wegen in Noorwegen tot aan het zonnige Italië rijden.

De taken van ECU

De motor van een auto is een geavanceerde samenstelling van mechanische, elektrische en hydraulische componenten. Om al deze componenten optimaal samen te laten werken heb je een computer nodig. In de auto-industrie staat deze specifieke computer bekend als de ECU, afkorting voor “Engine Control Unit”, ook bekend als motor management. De drie belangrijkste taken van de ECU zijn:

  • de juiste hoeveelheid brandstof inspuiten ten opzichte van de hoeveelheid lucht die wordt aangezogen door de motor.
  • het juiste moment van ontsteking van het mengsel
  • turbodruk (indien turbo aanwezig is)

Een compromis

Het merendeel van de auto’s die een fabrikant produceert moet over een extreem variërend klimaat betrouwbaar functioneren. Of het nu in Zuid-Spanje 40 graden is of in Noorwegen -40. Daarnaast speelt de kwaliteit van brandstof ook een hele grote rol. Waar wij in Nederland brandstof hebben met een minimum octaagehalte van 95, is het in Oost Europa normaal om ook euro 89 of zelfs 87 te verkopen. Een lagere kwaliteit van brandstof en octaangehalte zorgt ook voor vermindert motorvermogen. Daarom hebben de fabrikanten de computers zo geprogrammeerd dat de motor in alle omstandigheden voldoende presteert. Maar dit betekent tegelijkertijd dat de aansturing altijd een compromis en nooit optimaal is.

Dit doen wij voor jou

Het idee achter Chiptuning is het optimaliseren van de ECU voor het klimaat waar de auto zich bevindt. Wel blijft er voldoende marge voor wat schommeling in temperatuur en brandstofkwaliteit, maar dit is in minder extreme maten dan standaard. Wij zijn zeer bedreven in Chiptuning en kunnen een winst behalen van ongeveer 15% meer vermogen en 20% meer trekkracht, wat resulteert in een soepelere rijervaring en brandstofbesparing.

Maak een afspraak

Bellen? 010-314-06-65