Oxycure inlaatreiniging

Emissie eisen, EGR kleppen en motoren.

Alle auto’s die ongeveer vanaf 1995 zijn gebouwd zijn voorzien van een EGR klep. EGR staat voor Exhaust Gas Recirculation. Zoals de naam al aangeeft is de functie van de EGR klep om uitlaatgassen over een bepaald toerenbereik weer terug de motor in te stoppen. Dit zorgt ervoor dat een deel van de onverbrande brandstof en roetdeeltjes nog een keer de verbrandingscyclus in gaan om op deze manier volledig verbrand te worden.

Nadelig voor de motor

Hoewel de EGR klep erg goed is voor het milieu, is hij niet zo goed voor de motor. Alle roet en vettige dampen blijven namelijk plakken in het inlaatspruitstuk, op de gasklep, op kleppen en klepsteeltjes. Dit zorgt ervoor dat de doorgang van verse lucht en brandstof in de inlaat wordt beperkt, wat weer als gevolg heeft dat de motor niet optimaal presteert, vermogen mist en meer brandstof kan gaan verbruiken.

Dit doet Carfluids voor jou

Wat kun je doen om dit te verhelpen? Helaas niet zo heel erg veel aangezien de EGR klep niet verwijderd mag worden. Wat wij wel kunnen doen is het complete inlaattraject reinigen. Dit doen wij met een speciaal systeem dat met hoge druk een reiniger door de inlaat forceert. De reiniger lost alle roet en aanslag op en spoelt het de verbrandingskamer in waar het veilig wordt verbrand. Dit komt vervolgens door de uitlaat weer naar buiten als waterdamp. Tegelijkertijd wordt er ook een sterke reiniger aan de brandstof toegevoegd die de brandstofleidingen en injectoren reinigt tijdens en ook na de behandeling.

Reiniging van het motorblok

Als laatst wordt er een reiniger aan de motorolie toegevoegd. Deze reinigt alle oliekanalen en gesmeerde delen, waaronder de zuigerveren, in het motorblok van oude verdikte olieresten, roet en metaaldeeltjes, ook bekend als “sludge”. Door sludge kunnen ook de zuigerveren vastkleven aan de zuigers waardoor ze de cylinders niet goed afdichten. Dat heeft olieverbruik en vermindert vermogen als gevolg. Direct na de behandeling wordt de oude olie en het oliefilter vervangen door verse olie en een nieuw oliefilter. Ook wordt er een conditioner toegevoegd aan de motorolie wat zuren in olie neutraliseert, wrijving vermindert en sludge voorkomt.

Het resultaat

Na de Oxycure inlaatreiniging is het complete inlaattraject vrij van alle verontreinigingen, zijn alle oliekanalen vrij van sludge en is de motor voorzien van verse motorolie. De motor zal een rustige of rustiger loop hebben, scherper reageren op het gaspedaal en minder brandstof en olie verbruiken.

ÉÉN GARAGE VOOR ALLE SERVICES

SCHERPE PRIJS

SNELLE SERVICE

APK ZONDER AFSPRAAK