APK keuring

De apk-keuring is er om de veiligheid van het wagenpark in Nederland te waarborgen. We bieden onze apk-keuring aan voor een scherpe prijs. De keuring wordt uitgevoerd door vaklieden met jarenlange ervaring.

Wat is een apk-keuring?

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in heel Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en het beschermen van het milieu. In Nederland staat deze keuringsplicht beschreven in de Wegenverkeerswet. In deze regelgeving staat dat je je personenauto, of bedrijfsauto die – beladen – niet zwaarder mag zijn dan 3.500 kg, jaarlijks (mits hij drie jaar of ouder is) moet laten keuren. Omdat de apk-keuring een momentopname is, geeft het je geen garantie dat je auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden. Regelmatige controle en onderhoud van je auto blijft dus belangrijk.

Apk-keuring bij CarComplete

CarComplete beschikt over een zeer brede technische kennis over apk-keuringen en is zodoende in staat om elk type auto te keuren en te onderhouden. Voor je onderhoud of keuringen ben je bij ons aan het beste adres.

Wanneer moet je auto gekeurd worden?

De op je kentekenbewijs staande zogenaamde ‘datum van eerste toelating’ bepaalt de datum van de eerste keuring. Wanneer je auto al een keer gekeurd is, dient deze binnen 1 jaar na deze keuring nog een keer gekeurd te worden. Wanneer de auto niet (of niet tijdig) is gekeurd, kun je een bekeuring krijgen.

Controleer hier wanneer je auto gekeurd moet worden: https://ovi.rdw.nl/

Het keuringsrapport

Zowel bij een goedkeuring als bij een afkeuring van de auto, ontvang je van ons een keuringsrapport. Een rapport met goedkeuring moet altijd in de auto aanwezig zijn (de politie kan er om vragen). Sinds 1 maart 2000 moeten op het keuringsrapport niet alleen de reparatie- en afkeurpunten worden aangegeven, maar ook adviespunten. Wij zetten de geconstateerde gebreken die nog niet tot afkeur van je auto leiden, maar wel binnen afzienbare tijd vervangen of gerepareerd moeten worden, op het keuringsrapport.

ÉÉN GARAGE VOOR ALLE SERVICES

SCHERPE PRIJS

SNELLE SERVICE

APK ZONDER AFSPRAAK

APK Tips