« Terug

“Zijn bestelbus kan nu moeiteloos boven de 120 kilometer per uur rijden”

5-Softwareaanpassingen-met-de-Dynostar.jpg15 nov

Een vermogenstest wordt steeds populairder onder autobezitters. En terecht. De resultaten zijn ongeëvenaard en het is bovendien veiliger. De monteur hoeft immers niet de snelweg op. “De Dynostar testbank is een uitkomst voor iedereen die regelmatig lange afstanden rijdt of autoliefhebber is”, aldus Vishal, chiptuning specialist.

Dynostar testbank

“Mijn auto kan niet harder dan 120 kilometer per uur”, vertelde een aannemer laatst. Erg frustrerend, want als hij wilde inhalen of invoegen ging dat moeilijk. Ook als hij op bepaalde plaatsen 130 mocht rijden kwam hij niet mee met de rest van het verkeer. Hierdoor arriveerde hij niet zo snel bij klanten als hij zou willen. Wij lieten hem onze Dynostar testbank zien en stelden hem voor een Dynorun te doen. Daar stemde hij mee in.

Tijdens de Dynorun zag ik al snel dat de verhouding tussen de hoeveelheid lucht en brandstof niet in evenwicht was.

meet het vermogen van jouw auto ››

Extreem veel roet

Op de testbank bleek dat er op een gegeven moment extreem veel roet uit zijn uitlaat kwam. Ook was het brandstofgebruik hoger dan zou moeten. “Tijdens de Dynorun zag ik al snel dat de verhouding tussen de hoeveelheid lucht en brandstof niet in evenwicht was. Er kwam te weinig lucht in de motor”, aldus Vishal.

“De oorzaak lag in een klep in het inlaatspuitstuk, dat bleef openstaan waardoor er continu vervuilde gassen in de motor kwamen. Het vervangen van de klep was dus de oplossing. Ik testte de auto nog een keer op de Dyno testbank en toen presteerde hij wel goed. Zijn bestelbus kan nu moeiteloos boven de 120 kilometer per uur rijden.”

Auto chiptuning en vermogenstest

Denk jij ook dat je auto beter kan presteren? Wil je het vermogen meten? Neem dan vooral contact met ons op. Met behulp van auto chiptuning of eventuele hardware aanpassingen en de vermogenstest zullen we ervoor zorgen dat je het allerbeste uit jouw auto kunt halen.

meet het vermogen van jouw auto ››

« Terug

Scroll naar boven